ORANGE PODPORÍ ZÁKLADNÉ ŠKOLY 3 MILIÓNMI KORÚN

02.10.2003 Celý región

Bratislava, 24. septembra 2003 - Projekty, ktoré posilňujú pozitívne trendy\r\nvo vzdelávacom systéme a vnášajú tvorivé a invenčné postupy\r\ndo vzdelávania detí...
Bratislava, 24. septembra 2003 - Projekty, ktoré posilňujú pozitívne trendy
vo vzdelávacom systéme a vnášajú tvorivé a invenčné postupy
do vzdelávania detí na základných školách a osemročných gymnáziách môžu získať finančnú podporu spoločnosti Orange Slovensko v rámci projektu Školy pre budúcnosť. V rámci tohto programu rozdelí Orange v školskom roku 2003/2004 celkovo 3 milióny korún

Orange chce podporovať projekty aktívnych a iniciatívnych učiteľov základných škôl a osemročných gymnázií, ktoré prinesú nové postupy do vzdelávania, budú rešpektovať názory a postoje detí a vytvoria zaujímavé inšpirujúce a tvorivé prostredie výučby. Projekty nemajú meniť obsahovú náplň vyučovacej hodiny a zároveň musia zabezpečiť, aby sa novým spôsobom výučby neznížila hodnota vysvetleného učiva a študijné výsledky žiakov oproti výsledkom očakávaným pri klasickom spôsobe vyučovania. Môžu obsahovať originálne, ešte neodskúšané, ale tiež odskúšané a overené postupy. Orange prispeje na jednotlivé projekty sumou do 30 000 korún.

Predkladateľmi projektov môžu byť učitelia na základných školách alebo osemročných gymnáziách samostatne alebo v tíme, prípadne spoločne so žiakmi, rodičmi a mimovládnymi organizáciami. Predkladateľom môže byť aj škola. Záujemca o finančnú podporu spolu so žiadosťou a vyplneným formulárom predloží vyjadrenie od riaditeľa školy, na ktorej bude projekt realizovaný. Školy môžu poslať neobmedzené množstvo projektov, podporené môžu však najviac tri projekty z jednej školy, ktoré musia byť realizované v školskom roku 2003/2004. Podrobnejšie podmienky získania podpory nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.orange.sk.

Spätnú väzbu o úspešnosti projektov poskytnú listy zážitkov, ktoré učitelia v spolupráci so žiakmi odovzdajú k programovej správe. Listy zážitkov bude vyhodnocovať osobitná komisia, pričom najlepšie z nich budú finančne ohodnotené.

Predkladané projekty záujemcov bude posudzovať poradný výbor, ktorého členmi sú zástupcovia základných škôl z regiónov, učitelia, zástupcovia Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity ako aj členovia mimovládnych organizácií a Centra pre filantropiu - ETP.

Členovia poradného výboru projektu Školy pre budúcnosť sú:

Daniela Facunová, učiteľka 2. st. na ZŠ v Dolnom Kubíne
Ľubica Kubinaková, učiteľka 1. st. na ZŠ v Rimavskej Sobote
Alica Petrašová: PF PU v Prešove
Zuzana Šranková, Združenie Orava pre demokraciu vo vzdelávaní, Bratislava
Soňa Rebrová, redaktorka denníku SME
Vladislav Rosa: štátny školský inšpektor
Daniel Forgács, tlačový tajomník štátneho pedagogického ústavu
Jana Klagová, učiteľka ZŠ v Bratislave
 

Vyberte región